Islykta att tända när det börjar skymma

Nu när det kan bli en och annan minusgrad så är det jättefint att göra islyktor att ställa ut i trädgården. Trevligt för förbipasserande och besökare även om man själv inte ser dem inifrån huset. Bor man där termometern istället står över plusstrecket så kan man göra lyktor i frysen och ställa ut. Men bara om det är någon enstaka plusgrad, annars smälter de tyvärr illa kvickt.

Islykta

Häll vatten i en hink och placera sedan en mindre hink i så att det bildas en urholkning där ljuset ska ställas sedan. För att den mindre hinken ska stå på plats kan man ställa i något tungt, jag använde min mortel i marmor.

Peta sedan ner lite granris, stjärnanis och lingon i vattnet i ett fint mönster och ställ sedan in i frysen eller ställ ut över natten.

På morgonen spolar man varmt vatten i botten på hinken så att islyktan lossnar och även inuti den mindre hinken så att de går att ta ur. Placera sedan ett värmeljus i lyktan och ställ ut den!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..