Världens enklaste toffsar

Ni vet när man ser något man gillar och gärna hade haft något sådant själv? Det händer ju rätt ofta och jag tänker alltid: Hur kan jag göra en sådan själv? Det är inte alltid det går men dessa toffsar var ett klockrent exempel på något som var både enkelt och kul att tillverka själv vid symaskinen en kväll.

Fördelen är ju att man kan välja precis de tygbitar som man vill ha och det tar inte särskilt mycket längre tid att göra fem än en. Man vill ju ändå ha ett gäng så att man kan matcha med lite olika kläder…

Tygbitarna kan vara lite vad som helst, den blårandiga är en bit av en second-hand-skjorta som blev över när jag sydde om den, den lila är i manchester och den ljusgrå, blanka, är en bit av en mörkläggningsgardin.

Tycker denna blårandiga var det finaste men den känns kanske lite väl somrig just nu så den får nog åka ner i lådan tills nästa år…

Klipp en remsa tyg och vik dubbel med rätsidan inåt.

Sy sedan runtom med raksöm och lämna en liten öppning på ena sidan på mitten.

Vräng sedan rätt och knyt fast på en hårtoffs med en knut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..