I mina pallkragar

Hej!

Har rivit ur planeringslådorna till största del som ni ser, nu är fröblandningarna med blommor över och jorden ska få vila fram till nästa vår när det är dags att plantera nytt. I år har jag tagit frö från årets blommor så att jag kan så samma nästa år och inte behöva köpa nya frön. Har alltid en låda med kryddor och en med jordgubbar. I år planterade jag även lite ätbart som morötter och sockerärtor som gick hem hårt hos Elle. Hon har inte tjattrat lite om ”pocka ättor” trots att de är slut för längesedan med den aptiten på ärtskidor. Tur då att vi har en låda på altanen med kryddor och en tomatplanta som ger massor av små, röda tomater.

Är lite sugen på att föröka jordgubbsodlingarna, drömmen vore ju att kunna plocka in en liten skål näst intill varje dag. Älskar att ha färska, hemodlade bär i trädgården, vi har tre blåbärsbuskar i rabatten som Elle fick när hon föddes som jag hoppas tar sig ordentligt, nu är det mest ganska taniga bär på. I år har vi även satt björnbär som vi grävt upp från svärföräldrarnas trädgård så det ska bli väldigt trevligt att kunna plocka i egen täppa sedan. Ja, lite nytt varje år blir det.

Nu ska jag slänga ihop en övernattningsväska för morgondagen. Blir en egen, liten tur för mig medan A och E håller sig på hemmaplan. Ska bli så trevligt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..