Mina bästa Ystadstips

Nu har gänget här nere förärats med ytterligare besök av kusinen som anslöt i förmiddags. Vi tog en sväng till Ystad för att spendera dagen där med att strosa lite på gågatan och kika lite på rean, ta en lov på torget som alltid har så fräscha grönsaker och bär.

Vi besökte även glasmästaren för att beställa en klar glasskiva att ha i köket som stänkskydd bakom spishällen. Det kommer vara en målad skiva som inte tål skvätt och eftersom vi planerar att inte ha något kakel i övriga köket så vill vi inte ha något uppseendeväckande där. Sedan strosade vi upp mot Österportstorget där det är Internationell matmarknad, eller International Street Market som det kallas, som öppnade upp idag. Det är massa olika länder som har matvagnar och serverar typisk mat från deras eget land och man kan också köpa korvar, nötter, tapas och lite annat med sig hem. Vi hade de som har den franska vagnen som gäster i uthyrningsstugan härom natten förresten.

Det blev en mycket smaklig lunch innan vi drog oss hemåt igen för att spendera eftermiddag och kväll hemma. Tycker alltid det är trevligt att besöka Ystad, mina favoriter är torget där man alltid erbjuds fina grönsaker och blommor, Flying Tiger på gågatan och så en god lunch på Marinan eller Per Helsas café där man hittar massa vegetariskt och ekologiskt! De finns förstås flera fina matställen som vi ätit på så det finns det gott om. Minst en gång i veckan är det också ”öppet torg” som det heter och då är det privatpersoner som ställer ut på loppis, lite kul att strosa runt och titta på. ja, det var några av mina bästa Österlentips när det kommer till Ystad.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..