Realityn – vårt första bak tillsammans

I helgen bakade jag och Elle tillsammans för första gången. Inte så speciellt, kanske ni tänker men för mig var det en sån sak som jag visualiserat sedan innan jag ens blev gravid. Det tror jag alla föräldrar gör, längtar efter att kunna göra det som man själv tycker är roligt tillsammans med sina barn.

Det var dock inte idyllen med flätade barn med mjölfläck på näsan som dekorerade cupcakes. Nej, här är den nakna sanningen – i dubbel bemärkelse. Den lilla damen stod nämligen helnaken (dels för att lufta några blåsor på doktorns inrådan och för att inte få kakao på den vita klänningen) och håret på ända efter middagsluren.

Inte helt enkelt dock då hon helst ville äta smeten och så fort jag flyttade bunken klättrade hon ner från pallen, puttade den så att den stod nedanför bunken och klättrade upp för att kunna stoppa ner de små nävarna i chokladsmeten. Men sedan var hon så himla duktig och satte formarna i muffinsplåten, precis en sådan syssla som hon gillar; att peta i små saker. Det blev ett helt gäng minimuffins till ett av alla sommarkalas.

Mer av sånt! Nu ska vi slänga in lite av pizzaresterna från i söndagskväll, välförtjänt efter att ha svettats med att packa in saker i kattvindarna på sovloftet där det alltid är extra varmt. Puh!

LOADING..