Tips på lekar och aktiviteter på babyshowern

Jag tänkte ge lite idéer och förslag på vad man kan hitta på att göra på babyshowern när det kommer till lekar och saker att göra. Extra spännande blir det förstås att ha några fina priser som vinnarna får. Lite god choklad, en liten flaska bubbel eller ett nagellack kanske. Eller varför inte mysiga och trevliga uppdrag att få utföra för den blivande mamman, som att ta med henne på en trevlig eftermiddag, barnvakta babyn en gång eller bjuda på en god middag eller fika.

En klassiker är alltid att gissa omkretsen på magen.

Gissa magmåttet:

Låt alla gäster gissa omkretsen på mammans mage.

Mät sedan omkretsen med ett sidenband som ni mäter med ett måttband efteråt. Den som gissar närmast vinner!

Baby-pictionary:

Skriv en massa ord som förknippas med babyn på lappar.

Dela in er i lag om minst två i varje.

Dra en lapp per omgång och låt en ur varje lag rita eller förklara ordet för resten av laget. Det laget som gissar rätt först får 1 poäng och först till 10 poäng vinner.

Sätt nappen på babyn:

Rita en bild på en baby och skriv ut bilder på så många nappar som ni är personer på babyshowern. Eller gör egna nappar i papper, gärna i olika färger så att det är lätt att hålla isär.

Sätt dubbelhäftande tejp på baksidan av napparna.

Låt en person i taget få ögonbindel, snurra några varv och sedan försöka sätta nappen på babyns mun. Den som kommer närmast vinner.

Flera roliga tävlingar som sätter igång de små grå finns att skriva ut HÄR!

Framför allt den där man skulle skriva ner den blivande mammans favoriter inbjöd till långa sidospår och intressanta samtalsämnen.

Klassikern nr 2 på en babyshower som är lika motbjudande som fascinerande. Vem trodde att choklad kunde vara så likt bajs?

Gissa baby-bajset:

Smält olika chokladsorter och kleta ut i varsin blöja. Gör gärna detta precis innan så att det inte hinner bli alltför stelnat.

Gissa sedan vilken chokladsort som är i vilken blöja.

LOADING..