Ut åker julen och årets första helg

Hej! Här håller jag som bäst på att plocka ner julen, de få röda saker åkte ner redan för en vecka sedan men denna helgen får även porslinsrenar, minigranar och hyacinter plockas undan. Även fyrametersgranen är nedklippt i säckar och ska köras till tippen. Det är alltid ett litet pyssel med hela julapparaten men så mysigt det ändå är. Det gör att jag tror att jag har svårt att vara utan årstiderna. De ger spänning i vardagen. När julsakerna plockas fram och man får vänta, längta och mysa fullt ut i någon månad och sedan när de plockas undan så är det starten på något fräscht, kripspigt och nytt innan man börjar längta efter vår, knoppande buskar och värme. Ännu roligare blir det förstås när jag har köpt ett par nya fönsterlampor på rean som ska upp i fönstrena!

Det var en lightvecka eftersom två av dagarna var utan elever men det trots det är det alltid härligt med helg när hela familjen får vara tillsammans! Det dystra vädret och mörkret gör att jag varit trött och seg på dagarna…

Så idag ser vi fram emot helg allihopa. Jag och Elle har varit ute på en promenad efter förskolan och fått lite frisk luft i oss och sedan bakade vi pizza hela familjen. Köpte en degmix för några kronor på matsmart nyligen och igår när vi satt och tittade på serier stod en pizzasås och kokade hela kvällen så idag gick det snabbt. Tomatsåsen gjorde jag av fräst, gul lök, passerade tomater och massa kryddor.Den blir så god när den får stå och småputtra många timmar. Sedan fick alla välja eget pålägg som var upplagt i skålar och garnera sin del med.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..