Sy en pumpkin nåldyna

Denna lilla nåldynan sydde jag en kväll av lite små tygbitar som blivit över från diverse projekt. Pyssel- och syrummet är för tillfället i förflyttning och allt står packat i backar och lådor men det nya pysselrummet (läs: vårt gamla sovrum) är på gång att bli klart med hyllor och arbetsbänkar. När det ändå blir en lite förnyelse av ny färg på bänkarna, en rejäl utrensning av omslagspapper, tyger och färger samt lite ny organisation så är det trevligt med några nya småsaker också. Nåldynorna är en sådan sak som jag tröttnat lite på, så att göra ett par var läge.

  1. För att göra dessa små pumpliknande nåldynor behövs två rundlar. Den ena rundeln med olika mönster gjorde jag genom att sy ihop en massa trekantiga bitar och sedan klippa den rund.

2. Sy ihop rundlarna räta mot räta men lämna en liten bit öppen. Vräng, stoppa med kuddstopp och sy igen hålet.

3. Ta ett långt snöre och trä igenom en knapp. Placera knappen i mitten på ena sidan. Dra runt snöret till andra sidans mitt där du trär det genom en till knapp. Fortsätt sedan att dra snöret från ena sidans mitt till den andra så att snöret går i skarvarna mellan tygerna och det blir en pumpaliknande form. Avsluta med att fästa det med en knut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..