Sommarglass för veganer, mammor och bebisar

19 juni, 2017 4 kommentarer
Recept

Är det sommarlov så är det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter sista jobbdagen i fredags och sedan en massa roligheter under helgen så känns det som att sommarlovet börjar på riktigt idag med den nya veckan!

Idag ska vi på infomöte på Elles förskola som hon ska börja i till hösten, ska bli så spännande, jag har själv ingen koll på förskola. Ska barnen ha tofflor? Hur ser en vanlig dag ut? Ska jag skaffa kängor eller stövlar till vintern? Vad får kallas skalkläder och inte?

Ja herregud, det är en ny värld, men en väldigt rolig sådan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det jag ville tipsa er om idag är en supergod och smaskig glass som jag och Elle båda tyckte var fantastiskt god. Hon fick dock smaka ett par skedar bara, det var ju väldigt sött trots avsaknaden av socker. Här ska inte barnet vänjas vid sånt! Receptet är dessutom utan mjölkprodukter och passar för alla veganer också. Men det är så gott (och enkelt!) att vem som helst skulle slurpa upp denna utan tvekan.

Vegansk jordgubbsglass

1 fryst banan i skivor

2 dl jordgubbar

Mixa ihop banan och jordgubbar och häll upp!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4 kommentarer

Såg jättegott ut! Har testat att göra bananglass men min mixer klarar inte av att mixa fryst banan, underdelen går ur gängorna.. vad har du för mixer?

Jag skär bananen i skivor innan jag fryser den. Sedan mixar jag med en vanlig liten mixerstav och det funkar superbra men hela bananer orkar den nog inte så tips att frysa in banan i skivor 🙂

Hej Linda

Ett tips ang dagis är att köpa rejäla vinterkängor på Tradera. Där finns det bra märken som håller tätt och varmt och i och med att barn i den åldern bara kan ha skor en säsong så är dels billigare och de är i väldigt gott skick (i och med att de som säljer också bara haft skorna ngn säsong). Lycka till!
Mvh
Petra

Skriv en kommentar