Koka egen bivaxolja

Nu var det dags att koka en ny omgång av den bästa krämen för torra läppar och trött, narig vinterhy. Jag tänkte när jag såg programmet Mandelmanns trädgård att jag skulle göra en sådan salva som de gjorde men sedan kom jag på att jag har ju redan en nästan likadan som jag haft flera år. Då blev jag lite glad att jag var lika cool som de är. Älskar verkligen det programmet, nästan mest för att jag får en liten dos av skånsk sommar som är något jag längtar som en tok till! Men också för att de lever så som jag skulle vilja göra typ förutom att ha massa djur och åkrar att ta hand om. Men att bo så att man nästan kan försörja sig själv med rejäla råvaror, få ta hand om allt man har och småpyssla lite inemellan, det är ju ändå en dröm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men åter till bivaxolja som jag kokade. Jag har lagt ut receptet här innan men här kommer det igen om ni precis som jag har supertorrt ansikte eller händer. Jag har konstant kruttorra läppar denna vintern, kanske beror på amningen för det är alltid fnasiga. Denna krämen tar jag alltid och packar in fötterna med en gång i veckan också efter fotbad och filning, sedan sätter jag strumpor över natten och på morgonen är de bebislena. Underbart!

Bivaxolja

67g bivax
1,5 dl olivolja
1,5 dl solrosolja
eterisk olja (jag använde kokos)

Riv bivaxet grovt och låt smälta  i ett vattenbad utan att röra.

Tillsätt oljorna och låt smälta ihop.

Rör sedan om (vispa ej) tills det blir yoghurtkonsistens.

Tillsätt eterisk olja, ca 20 droppar, och häll upp på rena burkar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..