Att sy babykläder

Förra veckan satt jag vid symaskinen så fort jag fick en stund över.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag köpte några trikåtyger när vi var i stan förra helgen och sedan hade jag en massa bomullstyger hemma som jag använde mig av; lakan, någon tunn duk och meter vara som jag köpt på rea genom åren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bland annat blev det ett helt gäng byxor i olika storlekar i modellen ovan.

Jag måttade helt enkelt från ett par likadana byxor som jag köpt tidigare. När man ritar ut mönstret ska man tänka att låta benen vara lika vida hela vägen, att de sitter åt därnere beror på en resår. Samma upptill vid midjan, där ska det inte gå in utan fortsätt att göra tyget lika brett vid midjan som det är vid höfterna. Sedan är det bara att göra en kanal i midjan samt vid benen för att trä i resår och sedan sys benen ihop.

Jag sydde bara på känsla men HÄR hittade jag ett mönster och beskrivning som man kan följa, bara resåren i benen som inte är med.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dessa byxor syddes i mjukt och tunt bomullstyg och dekorerades med knappar framtill samt en pompomfrans nedtill. Angående storlekarna märkte jag att det som skiljer babykläder åt är mest längden, på bredden är alla storlekar i princip samma. Så jag gjorde dem bara lite längre när jag ville göra en större storlek och utgick från de kläder jag redan hade i babygarderoben för att mäta ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett gäng sköna leggings i härliga trikåtyger, en del även ekologiska. Dessa kostade 10 kr styck att sy, billigare än i butik och inte minst får man sina egendesignade kläder som man vill ha dem!

HÄR hittade jag en enkelt beskrivning som jag följde för första paret. Sedan gick det utav sig självt!

Gör man flera leggings åt gången tar det ca 10 minuter styck att klippa ut dem och sy ihop så det går rätt snabbt när man gör flera åt gången. De med volanger på rumpan tog förstås mer tid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har letat som en galning efter pälsvästar att ha till hösten men inte hittat några så till slut kom jag på att jag hade två pälskragar som jag köpt för massor av år sedan och som inte används längre.

HÄR är mönstret jag använde.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Några kjolar blev det också!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En hel hög med dregglisar för det har jag förstått verkligen går åt.

Till en dregglis klippte jag ut två bitar som jag vändsydde. Lämnade ett litet hål längst upp för att vränga dem och sedan sydde jag igen det för hand. På bilden ser ni att några inte är igensydda ännu. För att fästa ihop dregglisen bakom nacken sydde jag fast kardborreband.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 1. Hej Linda!
  Så ljuvliga kläder du har sytt! Alltså, jag är allt lite avis på dig som är så grymt kreativ o så duktig på att sy. Jag har köpt alla kläder till våra tre töser o det är så dyrt med barnkläder. Var glad för att du sparar massor med pengar som du kan ha till annat kul istället. Dessutom vet du att det inte är någon stackars liten tjej från Taiwan som sytt kläderna och bara får några spänn i timmen.
  Det är väldigt roligt att följa din blogg o din insta inför bebisens ankomst.
  Lycka till med allt!
  Kramar från en annan Linda ?

  1. Hej och tack! Ja visst är de,t blev chockad när jag såg att en vanlig kofta kostar nästan lika mycket som en till vuxen. Så det är verkligen lyxigt att kunna två flugor i en smäll och ha kul och spara pengar samtidigt. Där har du en poäng med barnarbetet. Visserligen vet man inte med tyget men ändå!

   Vad roligt att du tycker det, själv är jag helt uppe i det förstås så det är svårt att inte dela med sig av det så jag blir verkligen glad när du skriver att du tycker om det. Kram till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..