BPA ftalatfri vattenglaska

Den här vattenflaskan i glas visade sig vara värd pengarna många gånger om för mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drog mig lite för att köpa den eftersom den kostade några kronor men eftersom jag ville ha en både BPAfri och ftalatfri vattenflaska (gifter som oftast förekommer i plast) så beställde jag ändå en sådan här.

Dessa kan frigöras och tas upp av kroppen och har en rad faktorer som påverkar hälsan. Bland annat(!) tumörer, diabetes, kan ge upphov till fetma, påverka könshormonen, påverka sexualdriften, medverka till bokstavskombinationssjukdomar, sätta ner immunförsvaret, ge nervskador i foster, hjärtsjukdomar, astma, nedsätta fortplantningsförmågan. 

Och från att ha druckit på tok för lite vatten under arbetsdagen så slurpar jag nu vatten som en häst och dricker mellan en och två liter på jobbet. Och det kan ju inte mätas i pengar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..