Gör egna chips av några potatisar

18 augusti, 2017 Skriv en kommentar
Recept

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chips är inte alls svårt att göra själv i ugnen och vips blir det både ekologiska och mycket nyttigare än köpte. Som en extra bonus kan man välja vilken smak man vill ha på dem. Jag testade tre smaker; med ett magiskt örtsalt från Mandelmanns som jag har på allt numera, havssalt samt ett med vitlökssalt.

Potatis är ett av de mest besprutade livsmedlen och eftersom jag gillar att ha skalet kvar på chipsen så är det förstås extra bra att välja de ekologiska knölarna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egna chips

5 fasta, ekologiska potatisar

3 msk rapsolja

flingsalt

smaksättning; ex. vitlökssalt, lökpulver eller vinäger

Skrubba och skölj potatisarna. Skiva dem sedan tunt med potatisskalare.

Låt dem ligga i kallt vatten en kvart och torka dem sedan med en handduk.

Sätt ugnen på 150 grader, varmluft.

Lägg dem i en bunke, ringla över olja, salt och ev. smaksättning. Vänd runt och krama in med händerna och fördela dem sedan ett och ett på en plåt.

Torka i ugnen en kvart eller mer tills chipsen är krispiga. Låt svalna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA