Sommarloppisar

Jag älskar att åka runt på loppisar och leta efter fina saker. Man vet aldrig vad man kan hitta. Rensar själv ut saker till loppis, annars svämmar det över här hemma… Det är kul att byta ut sakerna ibland.

Tänkte visa er något av det som jag har fyndat på loppis den senaste tiden.

Idag köpte jag detta. Brödboxen från IRA är alldeles underbar. Damen som sålde den ville bara ha 20 kr för den. Hon berättade att hon hade älskat den brödboxen men hon hade inte längre plats för den. Hon blev så glad när Jon såg min glädje över den fina brödboxen. Jag ska vårda den! Muggen med märket Staffordshire köpte jag också av henne för en femma.

Den rosa burken köptes på en annan loppis för bara 2 kr! Silarna ska jag brodera några rosor i tänkte jag, det blir så fint!

Det är inte ofta som jag hittar Berså på loppis, nästan aldrig, så de här äggkopparna kunde jag inte låta bli att köpa.

Retropåslakan letar jag ofta efter, tänkte använda en del till tygkassar när jag får mer tid över till att sy. Kassarna blir så färgglada och fina! Påslakanen kostade 10 kr/st.

Det var tyget som jag såg först på denna stol, gillar den gröna färgen också. Det gör inget att färgen är lite avskavd, den är ändå charmig. Stolen kostade 30 kr.

Retrotäcken är så mjuka och fina. När jag såg detta täcke tänkte jag på att det skulle passa perfekt till stranden eller på en picknick. Köpte det för 50 kr.

Små burkar är så fina! Just denna gillar jag, blått och silver.

Det här är min barndoms servis. Har alltid älskat mönstret med blommorna. Porslinet heter Flora från Arabia. Jag blev så glad när jag såg det stora uppläggningsfatet hos butiken Landa i Klintehamn.

Den fina tallriken heter Rosenfält av Stig Lindberg, fyndade den för en tia. Gillar mönstret. Krukorna är underbara i sin turkosa färg, Steninge Volang.

Lila fasan från Gustavsberg använder vi dagligen. Blev så glad när jag fick tag i en kopp också.

Jag har börjat att kolla efter gamla krukor på loppisar. Det är inte ofta som jag hittar någon fin men den här gillade jag.

Denna snygga lampa fick jag av en man som rensade bort lite saker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..