Återbruk av jeans

Det har gått åt många par jeans till mina pyssel genom åren. Jag gillar verkligen de olika färgnyanserna som det blir när man använder jeans. Igår sydde jag nya tallriksunderlägg. Jag gillar den runda modellen. Det blev riktigt fint med de blåa färgerna mot favoritporslinet, Lila Fasan.

Det färdiga underlägget är ca 40 cm i diameter. Cirkeln i mitten 20 cm, lägg till sömsmån. Måtten på bilden nedan är inklusive sömsmån. Klipp ut fyra till varje underlägg i lite olika färgnyanser.

Delarna sys ihop räta mot räta.

Pressa sedan sömmarna, vik in 1 cm i cirkeln i mitten och pressa.

Lägg sedan cirkeln under och nåla fast.

Sy runt cirkeln och även längs med de fyra delarna.

Jag använde tyg från ett gammalt påslakan till baksidorna av underläggen. Klipp ut en cirkel lika stor som underlägget, nåla ihop räta mot räta. Sy runtom men lämna en öppning för att kunna vända hela underlägget rätt igen.

Pressa och sy en söm runt hela underlägget.

Jag sydde fast en jeansetikett på varje underlägg. De är så fina, speciellt när de är lite slitna. Jag sprättar loss etiketterna på jeansen som jag syr av och sparar dom.

Några pyssel som jag har gjort tidigare av jeans:

 

Jeanskuddar med jeansetiketter. Beskrivningen finns i ett tidigare inlägg, klicka här.

Två stora mattor, gillar verkligen den runda modellen. Beskrivning finns här och här.

En necessär syddes av en jeansblus med fina broderier.

En tuff hund av jeanstyg. Mönstret finns här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..