Smörgåstårta

Idag gjorde jag en smörgåstårta. Firar att både min man och sonens flickvän båda har fått nya jobb. Då passar det bra med en god smörgåstårta. Jag gjorde en snabb variant med enkla fyllningar, bra när man har bråttom.

Recept

2 förp Hönökakor

2 askar Räkost á 400 g

2 askar  Kräftost á 400 g

8 ägg, hackade

1 ask smörgåssill 100 g

1 tub dillkaviar

ca 1 burk majonnäs

2 dl creme fraiche

smör

400 g räkor

gurka 

skinka

kokta ägg

ost

citron

dill

mimosasallad

vindruvor m.m.

Bred ett tunt lager smör på brödet innan fyllningarna läggs på.
Första lagret: Hacka sillen, blanda med ägg och kaviar, tillsätt några matskedar majonnäs för att få det krämigt. Fördela detta på 2 brödhalvor.
Lägg på 2 brödhalvor igen. Bred på räkosten, fördela räkorna över, spara lite till garnering.
Lägg på ett lager med bröd. Bred ut kräftosten. Avsluta med bröd överst.
Blanda ihop vispad crème fraiche med majonnäs.
Bred ut ett lager av krämen runt hela tårtan. Garnera med det du tycker om t.ex. gurka, räkor, skinka, ost, tomater, dill, citron m.m.

 

Smörgåstårtor som jag har gjort tidigare

Receptet på dessa små smörgåstårtor finns här.

En Prinsessmörgåstårta gjorde jag i höstas

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..