Hembakade Singoallakex

Mördegskakor med smörkräm och hallonsylt, påminner om Singoalla. De är lätta att baka och väldigt goda. Receptet räcker till ca 25 kakor.

Mördeg: 

5 dl vetemjöl

1 dl strösocker

200 g smör

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

 

Smörkräm:

100 g smör, rumsvarmt

2,5 dl florsocker

1/2 tsk vaniljsocker

 

Fyllning:

1 dl hallonsylt

1 gelatinblad

 

Degen:

Arbeta ihop ingredienserna till degen. Låt stå kallt i ca 30 min.

Kavla ut degen tunt. Halva degen kavlades på slutet med en virkad duk, för att få ett mönster i de övre kakrundlarna. Stansa ut cirklar, ca 5 cm i diameter. På hälften av kakorna (de med mönster) stansas en mindre cirkel eller ett hjärta i mitten av kakan.

Grädda i 175 grader ca 8 min. Låt svalna.

Smörkräm:

Vispa smöret mjukt, tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa tills det är en jämn smörkräm.

Fyllning:

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min.

Koka upp sylten, ta av den från plattan. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i sylten. Låt svalna.

Bred smörkräm på en kaka utan hål, klicka på lite sylt, sätt på en överdel försiktigt så att inte sylten flyter över kanten.

 

Randiga hjärtekakor passar fint till Alla hjärtans dag. Beskrivning och recept finns här.

kakor

 

 

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..