Prinsessmörgåstårta

16 oktober, 2017 Skriv en kommentar
Recept

Förra veckan gjordes denna smörgåstårta, i form av en stor prinsesstårta. Den är väldigt enkel att göra, perfekt när man har bråttom.

IMG_6570

Recept

2 förp Hönökakor
1,5 ask Räkost á 400 g
1 ask  Kräftost 400 g
8 ägg, hackade
1 ask smörgåssill 100 g
1 tub dillkaviar
ca 1 burk Majonäs
2 dl crème fraiche
Smör
400 g Räkor
Gurka
Ost
Citron
Dill

Jag ville att den skulle se ut som en prinsesstårta så bottnarna gjordes lite mindre för varje lager.
Bred ett tunt lager smör på brödet innan fyllningarna läggs på.
Första lagret: Hacka sillen, blanda med ägg och kaviar, tillsätt några matskedar majonnäs för att få det krämigt. Fördela detta på 2 brödhalvor.
Lägg på 2 brödhalvor igen, lite mindre än första lagret … Bred på räkosten, fördela räkorna över, spara lite till garnering.
Lägg på ett lager med bröd. Bred ut kräftosten. Avsluta med bröd överst.
Blanda ihop vispad crème fraiche med majonnäs.
Bred ut ett lager av krämen runt hela tårtan. Hyvla osten och klä in tårtan med ost. Garnera med gurka, räkor, tomater, dill m.m.

fullsizeoutput_1c06