Jordgubbstoppar

22 juni, 2017 Skriv en kommentar
Bakning

10-12 st.

fullsizeoutput_645

Bottnar:
150 g mandelmassa
65 g strösocker
40 g äggvita

Skum:
30 ml vatten
45 g glukossirap
100 g strösocker
60 g äggvita
7,5 g strösocker
10-12 färska jordgubbar

Ev. Lemon curd eller Lime curd

200 g mörk choklad

Bottnarna:

Den rivna mandelmassan rörs ihop med socker och äggvita. Häll smeten i en spritspåse. Spritsa ut till rundlar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 190° i ca 8-10 minuter tills de är gyllene.

Skum:

Vatten, glukossirap och 100 g strösocker kokas ihop. När blandningen uppnår 110° börjas äggvitorna och 7,5 g socker vispas i en torr bunke. Ta kastrullen från plattan då blandningen uppnått 118°. Häll ner detta i en tunn stråle i de vispade äggvitorna, fortsätt vispa tills blandningen har kommit ner till 37°.

Skär toppen av jordgubbarna och sätt ett bär på var och en av bottnarna. Till dessa tillsatte jag denna gång även en klick Lime curd under jordgubben.
Fyll därefter skummet i en spritspåse och spritsa runt om jordgubben.
Låt dessa torka i 60 minuter.
Temperera den smälta chokladen. Jag penslade på chokladen med en siliconpensel.

🍓 Lycka till 🍓

fullsizeoutput_646

fullsizeoutput_647

fullsizeoutput_648

fullsizeoutput_649

fullsizeoutput_64a

fullsizeoutput_64c

fullsizeoutput_64b