Höstkrans av fleecefiltar

Jag älskar återbruk och idag tänkte jag visa hur man gör en höstkrans av gamla fleecefiltar som kanske är trasiga eller man har sorterat ut.

Jag gjorde stommen till kransen av ett hålband som jag fäst ihop med hjälp av ståltråd så jag fick som en rund ring.

Sedan klippte jag remsor av fleecefiltar med en sicksacksax. När remsorna var färdiga knöt jag fast remsa efter remsa på stommen med endast en knut på varje remsa tills jag fyllt hela stommen och en krans har vuxit fram.

Jag klippte sedan en tunn länre remsa som jag kunde knuta upp kransen på dörren med!

Kransen blev både höstig och färgglad och pryder nu vår dörr!

Ha en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ett Ikea-hack blir fina sänglampor

Jag älskar Ikea-hacks och vi har gjort ett som sänglampor till sovrummet.

Det enda man behöver för detta hack är hyllkonsoler, sladd, klotlampor, borrmaskin och skruvmejsel eller skruvdragare .

Man kan välja en sladd som funkar för lamporna direkt eller så kan man byta lampkontakten, men gör man detta måste man verkligen veta vad man gör så att man inte får nån stöt eller det blir farligt att använda lampan. Kan man inte detta alltså så använd en passande sladd som passar till klotlampan utan att man behöver byta lampkontakten själv. Det kan dock behövas att man måste ta bort kontakten för att kunna få in sladden och sedan sätta tillbaka den igen. Gör detta försiktig och var noga med att det blir rätt.

Innan man skruvar upp lampan är det bra om man borrar ett litet större hål i konsolen där lampsladden skall träs igenom.

När man gjort detta så kan man sätta upp hyllkonsolen där man vill ha lampan, trä i sladden och vira upp den lite runt konsolen.

Sedan när lampan ser ut som man vill ha den så kan man sätta i klotlampan och så har man en snygg sänglampa till sovrummet!

Ha en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

En klassisk staty av lufttorkad lera

Idag gjorde jag en klassisk staty av lufttorkad lera och en gipsform.

Det var inte helt lätt att få till denna med med lite tålamod så lyckades jag tillslut.

Jag fick trycka ner leran i formen flera gånger och forma till statyn lite med händerna.

För att den skulle kunna stå upp tröck jag ner en flaggpinne till en flaggstång i statyn och sedan hade jag på lite extra lera på baksidan så statyn satt stadigt och inte ramlade av.

Sedan fick leran torka och när det är så här mycket lera så kan det ta några dagar innan den torkar helt.

Nu har vi ett alldeles eget litet konstverk i vardagsrummet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lampskärm av återbrukat tyg och pompoms

Kidsens lampa i deras rum hade börjat bli lite sliten så idag pysslade jag en ny av hålband, återbrukat tyg och pompoms.

Hålband är perfekta att använda som lampstommar. Dom är lätta att forma till lika stora ringar och man fäster lätt ihop dom med lite ståltråd.

För att göra en egen lampskärm behöver du:

 • Garn till pompoms
 • Sax
 • Hålband
 • Ståltråd
 • Lim eller symaskin
 • Nål och tråd
 • Tyg
 • Avbitartång
 • Sick sack sax

Gör så här:

 1. Mät upp två lika stora ringarna av hålbandet men fäst ej ihop dom
 2. Mät upp en rektangulär tygbit som passar runt dina ringar
 3. Sy ihop tygbiten till en lång tub
 4. Vik ner kanten på tuben och sy en kanal där hålbandet skall träs igenom. Lämna en öppning när du syr så du kan trä in hålbandet där.
 5. Gör likadant på tubens nederkant.
 6. Trä in ett hålband i tubens översta kanal och ett hålband i tubens nedersta kanal.
 7. Fäst ihop hålbandet med lite ståltråd.
 8. Nu har du själva lampskärmen klar.
 9. Klipp långa band med hjälp av sick sack saxen av tyget
 10. Trä igenom banden på lampskärmens över kant. Man kan klippa små hål så man får igenom banden ordentlig. Gör dock detta försiktigt så inte lampskärmen går sönder.
 11. Gör pompoms och sy fast dom på lampskärmens nederkant. Täck gärna hålbanden med pompomsen så blir lampan lite finare.
 12. När alla pompoms är på plats är lampskärmen klar.
 13. Häng upp skärmen i taket med hjälp av banden. Jag knöt banden runt min lampsladd. Se bara till att lampan ej nuddar varken skärmen eller något band på grund av brandrisken.
 14. Färdig!
 • Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Lilla J skördar potatis

  Idag skördade Lilla J potatis med mormor på landet. Jag måste säga att dagen var perfekt för just detta då solen sken och det var en sån där vacker ljuvlig höstdag.

  Jag gillar verkligen hösten och tycker årets höst har bjudit på många soliga dagar.

  Något som vi också upptäckte var att jordgubbarna blommar för andra gången. Något jag aldrig sett tidigare. Lustigt naturen verkar ha gått bananas i år under våra varma sommardagar.

  Lilla J och mormor hittade några fina potatisar och det vankas lunch med egenodlade morötter och potatis och närproducerat kött då potatisgratäng med köttfärs och morötter står på dagens meny. Mums!

  Ha en fin söndag alla fina läsare!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Stickcafe på Nordiska museèt- Sashiko och klänningar

  I onsdags var jag på stickcafe på Nordiska Muséet tillsammans med mina kreatörsvänner Mia, Katarina och Merja. Det blev en helt underbar eftermiddag och kväll på detta enorma och vackra museum ute på Djurgården. Jag har inte varit här tidigare och blev helt till mig av byggnadens skönhet och alla roliga utställningar som finns där.

  Vi såg bland annat mitt 50- tals utställningen där dom visade mode från 50- talet. Det vill säga ljuvliga klänningar. Jag blev helt lyrisk och inspirerad och jag har redan sytt två klänningar med inspiration från 50-talet.

  Vi såg även Sapmi utställningen och det var väldigt intressant då samernas traditioner påminner mycket om mapuchefolkets traditioner i Chile.

  Sedan såg vi också utställningen med en gammal lägenhet från 50-talet och det var som att kliva in i farmor kök. Jag blev så rörd att jag nästan föll en tår då jag älskar min farmor mest av allt i hela världen. Jag saknar henne nått otroligt mycket och det var nästan som att kastas bak i tiden när man klev in i den lägenheten på utställningen.

  Vi kikade även en snabbis på utställningen om traditioner och tittade på porslin.

  Sedan så pysslade vi också kvällens tema var hållbar garderob. Vi gick dock ej på föreläsningarna för just då fikade och pratade vi men vi gick på workshopen där man fick lära sig den japanska lagningstekniken Sashiko.

  Sashiko

  Sashiko är en teknik där man lagar med lappar gärna i jeans och små stygn. Sån himla cool teknik.

  Man kan göra vilket mönster man vill men man tråcklar stygnen upp och ner. Den vanligastetråden är lite tunnare bomullsgarn eller lingarn. Sytråd blir lite för tunn att tråckla med.

  Sedan tråcklar man fast lappen med stygnen och det är endast fantasin som sätter gränser. Vill man kan man tråckla mönster.

  Sashiko finns även med i det senaste numret av 101 nya idéer. Man kan kan kolla i den eller kolla på nätet för mer inspiration.

  Eftermiddagen och kvällen blev både inspirerande och mysig och jag är så glad över att både hittat mina fina kretörsvänner men även det här stickcafeet på Nordiska muséet!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Inspirationsresan 2018 Mölle och Falkenberg

  Förra helgen var jag på inspirationsresa med bloggaren @diysweden och @jaqulinesplats.

  Med entreprenören @linabythebay i spetsen och hunden Rio så åkte vi runt och såg en massa inspirerande platser på västkusten och i Skåne. Vi sov bland annat en natt i Mölle som visade sig vara en urmysig liten pittoresk ort i Skåne.

  Vi bodde i en helt underbar villa som kallades den amerikanska villan och var inspirerad ifrån amerikansk arkitektur. Jag tyckte att det kändes direkt som att komma in ett hus i Nashville i Usa. Den här villan var fyllt med härlig inredning, vackra tapeter och det kändes att den bar på en massa spännande historia. Ett hus med karaktär helt enkelt.

  Vår urtrevliga värdinna hade dessutom dukat upp världens brakfrukost på morgonen som vi fick avnjuta i hennes fina matsalsdel. En bättre start kunde vi inte få den här lördagen.

  Efter frukosten tog vi oss en promenad i Mölle. Denna idyll är verkligen så himla fin och det finns så många hus med riktig snickarglädje som man brukar säga.

  Den första kvällen på resan åt vi på ett ställe som hette Garage som låg i Höganäs. Detta var ett ruffigt och coolt ställe med mycket köttiga rätter på menyn.

  Det var något högljutt i lokalen men maten var hur god som helst.

  Efter restaurangen så gick vi till krukmariet i Mölle. Det var ett oerhört kreativt ställe och här sålde dom allt från keramik till fika och öl.

  Vi både kvällssuddade här på fredagskvällen för att sedan komma tillbaka morgonen därpå för lite keramikshopping och gott fika.

  Att promenera hit efter frukosten var nämligen ett utmärkt sätt att både få frisk luft, sträcka på benen och se mer av Mölle.

  Sedan åkte vi vidare till Höganäs saluhall. Saluhallen hade en mycket trevlig restaurang med fräsch mat.

  Dessutom fanns det även höganäs keramik här förstås. Det var riktigt häftigt att få se detta anrika ställe som har gjort keramik under så lång tid och som man förknippar ordet keramik till.

  Jag blev så inspirerad av både keramiken i Mölle och den här på Höganäs att jag skulle vilja gå en keramikkurs för att lära mig mer om detta ljuvliga hantverk.

  Efter Höganäs saluhall åkte vi vidare till Falkenberg Strandbad där vi skulle sova den sista natten.

  Här åt vi middag, spånade nya idéer och pratade pyssel. Det är verkligen helg ljuvligt att ha andra kreatörer att kunna bolla idéer med och utbyta branscherfarenheter med. Så värdefullt.

  Vi var även på relaxavdelningen och badade, pratade och åt middag.

  Relaxavdelningen hade allt från varma pooler både inne och ute, världens vackraste växthus, ett eldrum, bastu och havsutsikt.

  Vi tog faktiskt till och med ett dopp i havet. Det sista utebadet för året och det var verkligen svinkallt men en rolig upplevelse och extra lyxigt när man kunde värma sig inne i dom varma poolerna efteråt.

  Hela helgen var verkligen helt underbar och inspirerande. Jag känner mig nu både peppad och redo för en kreativ jobbhöst!

  Tack till alla dom förgyllde den här resan och tack till dig Lina som ordnat den så bra!

  Är redan peppad på nästa års inspirationsresa!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Nåldyna av en matroska

  Jag blev så inspirerad av Sanna hederstedt som också bloggar för 101 nya idéer till att göra en nåldyna av en matroska. Denna nåldyna är perfekt att ha med till syjuntan eller när du ska pyssla på resande fot!

  Den var superlätt att göra och det enda du behöver är.

  • En matroska
  • En rund tygbit
  • Stoppning
  • Nål
  • Tråd

  Gör så här:

  1. Sy en enkelsöm rund den runda tygbiten
  2. Dra ihop tygbiten så den blir som en rund liten bulle
  3. Fyll bullen med stoppning
  4. Tryck ner lite extra stoppning i matroskans bottendel
  5. Tryck ner din nåldynedel ( den lilla bullen du gjort) i matroskan
  6. Sätt i dina nålar
  7. Sätt på matroskans överdel
  8. Nu är din nåldyna färdig!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Inspirationsan 2018 – Stedsans in the woods

  I helgen var jag och tre andra kreatörer plus hunden Rio på en inspirationsresa i Skåne och på västkusten.

  Det var @linabythebay som hade ordnat hela resan och den blev verkligen helt underbar.

  Vi började med ett studiebesök på Stedsan in the Woods på vägen ner till Mölle.

  Stedsans in the woods

  Stedsan in the Woods är en vildmarksresort mitt ute på landsbygden i dom Halländska skogarna i Hyltevik i Halland.

  Här ute i bokskogarna har ett danskt par byggt upp en vidmarksresort där man kan bo i fina beduintält eller små hyttor i trä. Det odlas grönsaker och lagas mat i naturen med permakulturtänk och högklassiga råvaror.

  Det finns även en restaurang där man kan sitta och äta som även den ligger vackert ute i skogen. Maten här lagas över öppen eld. På restaurangen bjuds det på en flerrättersmåltid som man äter tillsammans i den fina restaurangen i skogen.

  Det känns som varenda liten detalj är noggrant uttänkt och miljöerna på vildmarksresorten är både natursköna och vackra.

  Skogarna i Halland är helt magiska och trots att det regnade den dagen vi var på studiebesök så kändes det nästan lite trolskt att vara i dessa skogar. På vildmarksresorten fanns det även en bastuflotte som man kan kunde använda om man var gäst på resorten vilket inte alls verkar helt fel en solig sensommardag.

  Efter att varit på ett studiebesök här så förstår jag plötsligt vad alla pratar om när dom pratar om Glamping. Även jag som gräsallergiker skulle nog tycka en natt här vore en riktig upplevelse då man också kan bo i en av dom små hyttorna. Men är det glamourös camping med högklassig mat så kostar det också därefter. En natt här är dyrt men vill man unna sig det lilla extra någon gång så är det här ett resmål för just det ändamålet.

  Tack till Stedsans of the Woods för att vi fick komma på studiebesök hos er!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Pyssla söta små ekollonfigurer

  Har ni sett årets ekollon? Här är ekollonen helt enormt stora och alldeles underbara. Jag passar därför på att pyssla med dom mycket nu och idag blev det en ljusstake med små ekollonfigurer.

  Alla figurerna är ihop limmade med ett starkt lim och jag har gjort mun och ögon med permanenta pennor. Ljushållarna är fastsatta med lim och spik så dom inte välter på björkstubbebiten.

  Som pricken över i:t fick ekollonfigurerna en liten halsduk av filttyg.

  Så här är min clique!

  Obs: vill du göra en ljusstake se till att ljushållarna sitter stadigt så att ljusen sitter stadigt i ljusstaken. Lämna aldrig tända ljus obevakade och glöm ej att släcka ljusen!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Sensommarkrans med gröna ekollon

  Idag plockade lilla J och jag ekollon och äpplen. Jag älskar att vara ute så här på sensommaren och plocka saker i trädgården och njuta av den friska luften.

  På vår allmäning har vi dessutom massa skatter såsom päron, äpplen och ekollon. Där är vi ofta och plockar. Lilla J plockar gärna äpplen varje dag och även päron. Hon tycker dom smakar ljuvligt och dom är ju dessutom ” gratis” vilket hon gillar. Jag är glad att hon äter dom så frukten inte går till spillo!

  Idag gjorde jag en krans av ekollonen vi plockade och vill du också göra en ekollonkrans behöver du:

  • Ekollon
  • Limpistol
  • En broderiring eller annan kransstomme
  • Garn
  • Sax

  Gör så här:

  1. Limma fast ekollon med limpistolen på kransstommen
  2. Limma sedan ekollonen på varandra om du vill ha en kraftigare krans
  3. Knyt upp kransen med ett garn
  4. Häng kransen på lämpligt ställe
  5. Obs! Lossnar något ekollon ta på mer lim så det fastnar!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Blommor från Ulriksdals Slottsträdgård

  Jag älskar Ulriksdals Slottsträdgård. Igår var vi där på en utflykt med familjen och då åkte vi dit.

  Vi plockade blommor och köpte hem lite växter till mitt pysselrum och till vardagsrummet. Denna trädgård har nämligen självplock av både grönsaker och även bär och frukt . Toppen om man inte har en stor trädgård hemma.

  Detta är verkligen ett trevligt utflyktsmål som jag varmt rekommenderar. Imorse lyste den fina buketten upp hela köksbordet och den gjorde mig verkligen glad!

  Trevlig söndag!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Ekollon i ljusburken

  Idag plockade jag ekollon på lunchen och när jag kom hem gjorde jag en ny ljusburk som jag lade dom i. Jag tycker den passade bra bredvid ljusburken med snäckorna från Portugal som jag fått av mamma.

  Det blir ett fint möte mellan hösten och sommaren på något sätt.

  Ha en fin fredag!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Kottmobil

  Här kommer världens enklaste pysseltips på en kottmobil och det enda du behöver är:

  • Kottar
  • Lim
  • Pinne
  • Hampasnöre eller vanligt snöre

  Gör så här:

  1. Limma fast kottarna på ett snöre
  2. Häng upp snörerna med kottarna på pinnen
  3. Häng upp din kottmobil på lämplig plats
  4. Färdig!
 • Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Makeover under trappan

  Vi har fått ett ryck efter semestern och håller just nu på med att fräscha upp lite i vårt hem. I förrgår målade vi om under trappan och idag kunde jag äntligen inreda.

  Jag har inte köpt någon ny inredning eller inte industriellt ny utan har hittat lite på second hand men jag har däremot sytt nya kuddar av återbrukat ull, gjort en ampel av makramegarn och spillbitar i tyg och fårull, stylat om en gammal babuschka i Lady Gaga style och satt upp en plansch jag hittade på Myrornas.

  Jag har nämligen bestämt mig för att jag skall undvika så långt det går att köpa nya saker. Jordens resurser håller på att ta slut som vi verkligen fick bli varse om i sommar med all extrem hetta, bränder, stormar och torka och det är dags att ta ansvar för miljön om vi ska ha någon jord kvar.

  Så uttrycket ”gammalt blir nytt” måste bli ett livsmotto och man kan få fint hemma med lite fantasi, finurlighet och genom att göra om gamla saker.

  Så här blev det!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Vår uteplats har blivit mer och mer bedrövlig. Färgen på lastpallarna har börjat flagna och vi har gjort allt för att försöka få mysigt ändå.

  Men nu gick det inte längre. Så med extrem liten budget har jag fixat uteplatsen från en rätt sorglig syn till en minioas.

  Ska man fixa uteplatsen så är det rätt tid nu när det är reor på utemöbler och tillbehör för trädgården så det är extremt bra timing för plånboken. Här kommer mina bästa tips för att fixa uteplatsen för en billig peng!

  1. Vill du ha en utesoffa som inte kostar skjortan men som samtidigt är fin och användbar så kan man göra en fin soffa av halvlastpallar. Har du tur kan du komma över dessa gratis från bygghandeln men annars så kanske man får betala en slant för dom. Men dessa blir en perfekt grund till en soffa. Pallarna kan man sedan måla, olja in eller ha dom som dom är. Är dom vassa så kan man dock slipa eller sandpappra dom så man inte får stickor ifrån dom.

  2. Återbruka gamla madrasser och kuddar till dina utesoffa. Min madrass kommer från en gammal Ikea soffa och kuddarna kommer från myshörnan under trappen.

  3. Klä om och sy ny soffklädsel av återbrukat tyg eller billigt Ditte-tyg från Ikea. Jag har sytt min nya klädsel av ett ljusblått dittetyg och jag tyckte det passade bra för soffan!

  4. För att få till en fin detalj till din uteplats så kan du sy upphängningsbara kuddar. Som hängpinne går det att använda allt från sopborsteskaftet till en gren! Sy gärna kuddarna med knytbara band så dom går lätt att ta av och är enkla att förvaras torrt när regnet kommer eller under vintern!

  5. Vill du komma över billiga utemöbler så är det bra tid för detta nu när dessa reas ut. Jag köpte alla inredningsdetaljer, bord och mattan på Rustas sommarrea.

  6. Ha mycket grönt på din uteplats för att få till en mysig känsla. Dessa går också att få tag på reorna nu eller använd dom växter du redan har.

  7. Häng ut lyktor och ljusslingor på uteplatsen för extra myskänsla. Gärna sådana som laddas upp av solen. Våra lyktor och ljusslingor hade vi sen tidigare och dom ger uteplatsen en härlig känsla!

  Detta var mina tips för denna gången och jag hoppas du får glädje av dom om du också vill budgetfixa din uteplats!

  Uteplats2018 1

  Invigningsfika med hembakade syltkakor på den budget-fixade uteplatsen

  Budgetfixade uteplatsen med lamporna tända

  Uteplatsen på kvällskvisten med ljusen tända

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Vetekudde för resan

  Eftersom jag har endometrios så kan min endovärk slå till närsomhelst och varsomhelst.

  Jag har därför sytt en vetekudde som är lättare än mina megastora vetekuddar som jag har hemma.

  Den väger mindre och är lättare att ha med i väskan. Den är sydd på min overlockmaskin och är stoppad med vetekorn.

  Jag har målat ett passande motiv på kudden med vanlig textilfärg som jag fixerat enligt anvisningar med ett strykjärn!

  Så har du en spillbit över så kan du sy dig en egen lättare vetekudde. Stoppa den med lagom mycket vetekorn så den blir lätt att ha med sig i packningen men ändå ger effekten du vill ha!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Att resa med barn innebär ofta att försöka hitta restauranger som passar bra även för barn. Här kommer tre tips på barnvänliga restauranger som är mysiga, erbjuder en kreativ miljö och ligger utanför Visby.

  Att ha semester innebär också lyxen at inte behöva laga alla dagens måltider.

  I år har vi gjort många utflykter och här kommer tre restaurangtips för middagar utanför Visby som jag tycker var extra bra här på ön.

  Eftersom vi reser med barn så är det en balansgång mellan att både hitta nåt som barnen gillar och samtidigt ger vuxna en härlig upplevelse av både miljö och smak.

  Hablingbo Crêperie – lantlig idyll med boule-bana och variété

  Hablingbo Creperie ligger mitt ute på vischan söder om Klintehamn.

  Här serveras det crepes och galetter i ett stall som gjorts om till en härligt inredd restaurang. Till barnen finns det även köttfärssås om galetter inte skulle passa kidsen i smaken och restaurangen har även fått flera White Guide-utmärkelser.

  Förutom god mat så finns det även en teater här som visar variété och en liten keramikbutik, boulebana och rutshkana. Barnen kan även kika på djuren som finns i hagarna som ligger intill restaurangen.

  Detta är verkligen en liten pärla mitt ute på landet och har du vägarna förbi eller vill åka på roadtrip på ön så rekommenderas en måltid här.

  Nästa restaurang jag kommer tipsa om ligger på Fårö och även här serveras det crêpes men i en miljö som jag aldrig någonsin sett förut.

  Kutens bensin och Crêperie Tati – rustik 50-talsromantik på Fårö

  Först var vi lite osäkra på om vi verkligen skulle äta galetter igen. Men jag är så glad över att vi bestämde oss för att göra det. Den här restaurangen är verkligen något utöver det extra och om man har läst skrotnisse så känns det som om Kutens bensin och Crêperie Tati verkligen skulle kunna vara hans favorithak.

  Miljön är ruffig och rustik med skrotdelar överallt. Det finns även snygga detaljer som en elvisskylt, plåtburkar och bensinpumpar. Vill man kan man även sätta på en låt i jukeboxen som finns i restaurangen vilket jag tyckte var en mysig detalj i restaurangen.

  Maten på restaurangen var också överraskande bra och galetten jag åt var helt underbart god. Restaurangen har dessutom havsutsikt och det gör att man får känslan att vara utomlands.

  Jag rekommenderar starkt denna restaurang om man vill äta gott i en cool miljö på Fårö!

  Cantina y casitas – texmex-fullträff på Gotlands östkust

  Mitt ute på landsbygden några kilometer utanför Åminne ligger denna lilla pärla som serverar den godaste mexikanska maten jag någonsin ätit.

  Restaurangen är mycket enkelt inredd och det känns som man kliver in en cantina någonstans i Centralamerika.

  Restaurangen drivs av en mexikansk/amerikansk familj och maten lagas med recept som gått i arv från bland annat ägarinnans mormor. Allt lagas från grunden och maten är helt ljuvlig.

  Detta kommer bli ett absolut måste för mig nästa gång jag kommer till ön och folk verkligen vallfärdade hit vilket jag förstår. Det kommer jag också göra.

  Detta var mitt sista middagstips denna gång och har du vägarna förbi någon av dessa ställen så tycker jag verkligen du ska passa på att käka på någon av dessa restauranger. Det kommer garanterat bli en upplevelse!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Termosfodral i ull

  Jag har gjort två termosfodral i ull till våra termosar. Dom är gjorda i återbrukat ull och dom hjälper till att hålla värmen på kaffet ända tills eftermiddagståren.

  Så här i semester tider är dom extra praktiska då vi tar med kaffe på våra utflykter varje dag!

  Vill du göra ett eget termosfodral behöver du:

  • Ulltyg
  • En termos
  • Tråd och nål
  • Symaskin om du vill
  • Resår
  • Broderigarn eller spillbitar i ulltyg

  Gör så här:

  1. Måtta upp ett ullfodral efter din termos
  2. Sy ihop ullfodralet antingen på symaskinen eller för hand
  3. Brodera eller sy fast detaljer i ulltyg på termosfodralet
  4. För att få fodralet att sitta bättre så kan man sy fast en liten resår högst upp längst fodralets kant. Fodralet ska dock kunna dras på och av termosen så gör den inte för spänd!
  5. Lycka till!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Leva Kungslador

  Gotland. Jag älskar Gotland. Det finns typ inget semesterställe i Sverige som slår den här ön. I år så har vi roadtrip och åker på utflykter varje dag och jag tänkte dela med mig av mitt första Gotlandstips!

  Leva kungslador

  Det här är ett av mina smultronställen på den här ön. Leva kungslador ligger bara några kilometer utanför Visby. När det var nystartat för några är sedan hade inte lika många hittat hit. Men nu är det ett populärt utflyktsmål för både barnfamiljer och pensionärer.

  Här finns det god mat, fika och en oerhört underbar miljö. Restaurangen finns i en stor gotländsk lada och här finns också en god buffé. Det är rätt dyrt att äta lunch här men den är alltid vällagad så vi brukar göra det åtminstone en gång när vi är på ön. Dom har dessutom pannkakor till barnen vilket våra kids uppskattar!

  Förutom restaurangen finns det ett stort växthus man kan fika i, en gårdsbutik, Rebook-lådor där man kan köpa begagnade böcker, en lekpark med en gunga stor nog för en vuxen att gunga på. Vilket jag alltid gör. Jag älskar nämligen att gunga så jag passar alltid på att gunga flera gånger när jag är här. I år hade dom även cykelrundtur i naturreservatet som ligger bredvid. Dom ordnar också grillkvällar med musik då och då.
  Var kreativ med Art jam
  I år hade dom också art jam på Leva. Där fick man måla en tavla för 95 kr med vackra färger. Barnen tyckte detta var jätteroligt och det är en avkopplande och kreativ aktivitet för kidsen. Tavlan blir dessutom ett mysigt minne från resan att ta hem sedan. Detta är också en aktivitet som passar likabra för vuxna.
  Så har ni vägarna förbi Leva kungslador eller vill göra en kort avstickare från Visby är detta stället att åka till. Det är verkligen en liten oas här på ön!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Semesterskål

  Äntligen var det dags för oss att gå på semester och vi skålade in denna vecka med en riktig semesterskål vid havet!

  Dagen har ägnats åt att bada i havet, äta crepes, dricka kaffe och äta glass på stranden, bygga en stenstad och njuta av ledigheten.

  Jag har börjat komma in i semesterfeeling och det är härligt att ha ledigt tillsammans allihopa och bara få umgås och ha det trevligt.

  Imorgon får vi se vad vi hittar på. Att ta dagen som den kommer är ju charmen med semester!

  Natti ❤️

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Ninjago pyssel

  Vi har bivit inspirerade från nätet till att pyssla Ninjago ninjor av toalettrullar.

  Både jag och tjejerna uppskattade detta pyssel väldigt mycket och det är ett perfekt sommarlovspyssel.

  Det du behöver är:

  • Toalettrullar
  • Färg
  • Piprensare

  Gör så här:

  1. Börja med att måla ninjans ansikte.
  2. Måla sedan ninjamasken och kläderna.
  3. Låt ninjan torka
  4. Sätt fast piprensare runt ninjans kropp
  5. Färdig!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..

  Badrock av ett påslakan

  Igår sydde jag en badrock av ett påslakan. Tyget hade jag hittar på stadsmissionen på min senaste shoppingrunda där. Jag tyckte det var passande för en badrock.

  Eftersom min gamla badrock började bli sliten på grund av flitigt användande så valde jag att använda den som mönster för min nya. Jag tycker nämligen om modellen väldigt mycket.

  Den nya blev bra i storleken och jag har redan hunnit använda den igår när vi åkte till badet för att bada.

  Den var jättemysig att sitta och mysa i efter vi badat och den torkar snabbt! Den var dessutom praktiskt när man skulle byta om!

  Så har du ett gammalt fint påslakan hemma så blir det en fin badrock. Använt ett passande mönster eller sy efter din gamla badrock. Badrock kan också användas som morgonrock om man önskar. Toppen eller hur?!

  Kommentera inlägget

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

  LOADING..