Nyöppnade kaféer

Så här när allt så smått börjar dra igång efter sommaren innebär det ofta även spännande nyöppningar av kaféer. Det ser ut att bli en bra höst på den fronten.

IMG_2791

En mycket trevlig nyhet är att Café Pascal ska öppna på Södermalm. Deras filial vid Odenplan är ett av mina favoritkaféer, och när de nu tar över Urban Delis bagerilokal på Skånegatan 76 innebär det också att de kan börja baka själva. Oj, nu ser jag att de inte kommer att öppna förrän i slutet av året eller början av 2018. Den som väntar på något gott!

pascal2

Bagaren Hedvig Nystrand som var med och startade upp Urban Delis bageri är nu med och drar igång bageriet på det italienska mattemplet Eataly som öppnar i Röda Kvarns gamla lokal på Biblioteksgatan under hösten. Jag såg att hon efterlyste fler bagare till sitt team, så missa inte den chansen om du är bagare och letar efter nytt jobb. Det verkar dock vara lite svårt att hitta kontaktuppgifter till Eataly, så kommentera nedan om du är intresserad så skickar jag dig vidare till Hedvig.

Ambitiösa konditorn Joel Lindqvist driver Mat- & Chokladstudion i Malmö, och har nu lite oväntat öppnat Nordic Fauna Ice Cream i Kräftriket i Stockholm. Här bjuds det på hantverksmässigt tillverkad glass gjord på lokala råvaror med spänannde smaker som jordärtskocka, ängssyra och kärnmjölk, citron och raps, gin och rabarber, punsch och dill samt öl och grädde. Gott eller bara konstigt? Jag har tyvärr inte hunnit dit för att testa än, men är väldigt nyfiken. Öppet eftermiddagar torsdag till söndag.

IMG_5550

På Hantverkargatan 47 på Kungsholmen har Fridas bakverk öppnat, ett bageri med helt laktosfritt sortiment. Trevligt med ett bageri på den annars inte så spännande delen av Hantverkargatan. När vi var där för ett par dagar sedan hade de ett ganska litet sortiment, men den cookie min femåring köpte var enligt honom superdupergod, och min kanelbulle var inte dum för att vara kanelbulle, även om jag nog är mer av en kardemummabulle-person.

IMG_5546

Håkan Johansson tävlade sig till titeln världens bästa bagare 2014 och i slutet av september öppnar han nytt bagari på Nockeby Torg tillsammans med Fredrik Ekman. Grattis Nockeby!

Om du gillar att cykla kan det kanske vara kul att ta en tur till cykelcaféet Café Giro nära Svartsjö på Mälaröarna. Jag är uppvuxen i närheten och tycker alltid att det är kul när det händer något nytt i trakten. Öppet helger 10-16 under augusti och september.

I höst öppnar även Roy Fares och Mattias Ljungbergs sitt kafé Mr Cake i före detta Arkitekturhögskolan på Östermalm. Kan inte bli annat än bra.

För att kompensera för alla Stockholmstips vill jag bara nämna att jag fick upp ögonen för Mamsellen i Ängelholm. Det verkar inte vara särskilt nyöppnat, men vad jag förstår är det flera charmiga filialer som drivs av en före detta operasångerska och krögare.

  1. Ett tips till: Gabriel di Grado (Årets bagare 2015) ska öppna filial på Valhallavägen – enligt skylt på dörren till lokalen, som håller på att renoveras. Spännande!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..