Världspremiär: semmelbollar!

Må hända börjar ni bli lite less på semmelhybrider vid det här laget, men då har ni inte testat semmelbollar! Som chokladbollar utan choklad men istället med det göttigaste från semlan: mandelmassa, kardemumma och en skvätt ovispad grädde. Sedan är det säkert gott att servera med en klick fluffig vispad grädde också.

semmelbollar

semmelbollar2

SEMMELBOLLAR
100 g rumsvarmt smör
125 g mandelmassa, grovt riven
2 msk strösocker
1 krm salt
1 tsk kardemummakärnor
3 dl havregryn
3 msk vispgrädde

Florsocker till rullning

Gör så här: Arbeta ihop alla ingredienser till en massa. Rulla till bollar. Låt stelna i kylen. Rulla i florsocker. Förvara kallt.

  1. Jättekul idé ju! Håller med om att det börjar bli tröttsamt med alla semmelutsvävningar men det här lät både gott och lite tokigt. Har funderat på vad vi ska bjuda på på minstingens kalas förutom tårta och chokladbollar. Semmelbollar såklart! Givet med tanke på att han fyller just på fettisdagen. Tack för det! 🙂

    1. Vad kul att semmelbollarna kanske får platsa på tvåårsdagen! Härligt att fylla år på fettisdagen, grattis i förskott till minstingen!

    1. Åh, vad roligt att du bakade semmelbollarna! Och att de kanske får platsa på tvåårsdagen! Härligt att fylla år på fettsidagen, grattis i förskott till minstingen!

      1. Oj, nu svarade jag på lite fel kommentar, Sara! Du planerade ju inte något tvåårskalas! : ) Men härligt att de blev lördagsgodis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..