En ny småkaka har sett dagens ljus!

Jag har uppfunnit en ny småkaka! Den är inte världsomvälvande olik andra småkakor då den innehåller smör, socker, vetemjöl och så vidare, men det är ändå något visst som gör att den skiljer sig lite. Jag har utgått från ett recept på smulpajdeg, och det gör att kakorna blir underbart knapriga och smöriga men ändå lite mjuksega. Jag hade också lite extra flingsalt i dem eftersom jag tycker om småkakor med lite sälta.

Jag gjorde en variant som jag bakade ut till snittar med hallonsylt och en som jag bakade ut till runda kakor. Båda blev väldigt goda. Här kommer receptet, du kan dubblera det om du vill ha fler kakor. Jag kallar dem mördrömmar eftersom de är lite som en blandning mellan mördegskakor och drömmar.

MÖRDRÖMMAR

Cirka 25 kakor

3/4 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
½ tsk bakpulver
1-2 krm flingsalt
100 g kylskåpskallt smör

  1. Kör ihop alla ingredienser till en deg i en matberedare, eller nyp ihop för hand. Välj den större mängden salt om du gillar lite sälta i bakverk och den mindre mängden om du föredrar det.
  2. Forma till små runda bollar som du plattar till på en bakplåtspappersklädd plåt. Vill du hellre göra snittar rullar du ut degen till smala rullar som du lägger på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till och gör en ränna längs mitten som du fyller med hallonsylt.
  3. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 6-7 minuter, men något längre för längderna. Skär upp längderna till snittar när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna.

 

 

  1. Vad smart du är! Kakgeni! Jag måste baka då jag älskar mördeg och mannen drömmar! Själv gillar jag inte drömmar så värst faktiskt, kakan alltså!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..