Ull

Jag har blivit med ull!

Köpte på mig en påse med finfin ull på en av alla julmarknader jag besökte. Den var visserligen otvättad, okardad och luktade… tja, gammalt får.

Men efter några omgångar i en balja med ljummet vatten lite tvättmedel och avslutningsvis några droppar ättika blev ullen vit och luktade knappt får längre. Det viktigaste när man tvättar ull är att inte vispa runt ullen. Behandla den lika försiktigt som du skulle göra med ägg på en grusbädd. Ni förstår hur jag menar va?Risken är annars att den tovar ihop sig och blir omöjlig att bearbeta.

När ullen fått torka i lugn och ro är det bara att karda den och sedan… tja, jag vet inte riktigt vad jag ska göra med all fin, fluffig, vit ull ännu. Men jag kommer nog på något ska ni se. 😉

/Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..