Tjuvar som faktiskt gör nytta…

Sticklingsföröka tomater

De flesta av mina tomater fick lov att flytta ut i växthuset för någon vecka sedan eftersom de hunnit bli på tok för stora här inne. Sedan kom kylan, snön, istiden och… ja ni känner till resten.

Värmefläkten går varm där ute (inte sådär väldans ekologiskt jag vet), och ungefär hälften av mina fina plantor döden dog redan vid den första köldknäppen.

Men en del överlevde och växer och frodas.

Dessa överlevare har börjat producera tjuvskott och dessa sätter jag i vatten och inväntar att rötterna ska komma. När dessa tittar fram stoppar jag ner den lilla gynnaren i en kruka med jord och vips har jag en ny liten tomatplanta. På så sätt sparar jag in några veckor jämfört med om jag skulle ha satt nya frön och kan få en fyra fem plantor från varje moderplanta.

Smart va!

A31

LOADING..