Sniglar hjärta tagetes = sant!

Nu börjar de små liven vakna till i min trädgård…

asniglar, häst och vagn, trädgård, köksträdgård 013

Det enklaste och bästa sättet jag har hittat för att klara mina grödor från angrepp av sniglar är att odla tagetes intill de grönsaker jag vill skydda från snigelangrepp. Tagetes fungerar nämligen som fångstgröda på sniglar eftersom de tycker det smakar otroligt gott. Till och med godare än sallad. 😉 Med andra ord äter sniglarna upp din tagetes, du vet var du hittar de små gynnarna och hinner plocka dem innan de äter upp din mat. Köksträdgården 011

Att det är rätt snyggt med en låg häck av tagetes i köksträdgården gör ju inte ont det heller. Så skynda er att så tagetes så ni slipper köpa plantor i sommar. Billigare och mer miljövänligt med egenodlade blommor och grönsaksplantor som inte har drivits upp i uppvärmda växthus.

Anna

LOADING..