Tegelgolv i växthuset

Äntligen har jag kommit på ett användningsområde för det gamla fina teglet som legat och skräpat här hemma.

I helgen tog vi tag i växthuset här hemma. Tanken på att behöva bo i en djungel med alla förodlingar tror jag inspirerade oss båda två att sätta fart med att få ordning på växthuset. Ett trasigt fönster fixades till, bänkarna skottades ur och som grädde på moset bestämde vi oss för att lägga in det gamla teglet som så länge legat och mognat i en hörna i trädgården i sisådär tio år. Tidigare har golvet bestått av grus med den följden att det har varit väldigt svårt att hålla rent från jord och skräp när bänkarna ska tömmas och fyllas på med gödsel och jord.

12

Nu har vi ett golv i växthuset som inte bara är vackert utan dessutom lagrar värme på dagen och avger den på natten. Det hjälper till att hålla fuktigheten på en jämnare nivå och underlättar rengöring. Jag kan inte förstå varför jag inte har gjort det här tidigare! Det tog en halv dag att lägga stenarna men det är inte spikrakt eftersom tegelstenarna inte hade samma mått, men det struntar jag i. Jag är galet nöjd i alla fall!

Anna

LOADING..