Pumpan – en lagspelare

Ingen soloartist…

I många år har mina ungar varit väldans (milt uttryckt) tveksamma till om det verkligen är nödvändigt att odla pumpa.

Ensam lämnar nämligen denna grönsak väldigt mycket övrigt att önska. Den är nämligen rätt smaklös, slemmig och allmänt trist när man försöker rosta den i ugnen eller ha den i grytor.

aPumpa 055

Men när man tänker bortom pumpan som soloartist börjar det hända grejer…

Jag fick tips av Anette Nilsson på Boäng att rosta pumpan i ugnen och sedan frysa in den som puré och ha den i matlagningen.

Alltså, vilken grej!

10

11

Efter att pumpan rostats i ungefär en halvtimme/timme på 175 grader drar jag bort skalet på den och sedan mixar jag köttet till en slät puré. På så sätt får man bort en hel del av vätskan och får en fast puré att använda i sockerkakor, muffins, brödbak och inte minst i tomatsåser!

Sjukt gott eftersom pumpan är rätt söt i smaken vilket gifter sig med tomatens syra. Lovely!

Pumpa 060

Pumpa 067

Här i huset äts det rätt ofta en linscurry som jag brukar ha i mangochutney. Nu för tiden har jag dock i en finfin pumpachutney som utan tvekan lyfter curryn till nya höjder! I år blir det tre kanske fyra olika varianter av pumpa här i trädgården. Barnen har efter alla sockerkakor plötsligt slutat ifrågasätta nyttan med pumpan i köksträdgården. Konstigt va! 😉

Anna

LOADING..